top of page
En verden gemt i hverdagsting
En verden gemt i hverdagsting
I en stor undersøgelse af hvordan der kan inviteres til se muligheder i de ting der er omkring os, udviklede jeg som en kickstarter 'koblerne og boblerne'. De er en slags tilføjelses objekter til hverdagsting. De er med til at transformere hverdagstingene, både visuelt og funktionelt. Dermed lægger de op til atypisk brug - leg.
Børn har en utrolig evne til at se leg og muligheder overalt. Hvad sker der hvis voksne og børn går med ind i fantasiverdenen, og tør se den verden af muligheder, der gemmer sig i vores hverdagsting?
 
Skærmbillede 2022-12-20 233143_edited.jpg
I stedet for en klassisk instruktion til 'koblerne og boblerne' skabte jeg en kæmpe bog med en fortælling om Palle piskeris, der drømmer om 1000 andre ting end bare at piske. På sin rejse gennem husets mange spændende rum, får Palle hjælp af 'koblerne og boblerne' til at udleve nogle af alle sine drømme.
 

Bogen fungerer som stemningssætter og inspiration til leg og udforsking af hverdagsting. Bogen er skabt med henblik på brug i børnehaver sammen med 'koblerne og boblerne', som en aktivitet mellem børn og pædagoger. 
Den atyspiske brug af hverdagsting har den fordel at voksne og børn kan blive ligeværdige i legen. Alle betræder ukendt territorie når hverdagstingene tages ud af deres vante rammer og bruges på en ny måde.
Atypisk brug(queer use) og legedynamikker for og mellem børn og voksne er omdrejningspunkt for projektets teoriske og empiriske research.
bottom of page